Friday, March 18, 2011

ilHaMkU BuAtmu

Assalamualaikum wbt..

Syukur dengan limpah kurniaNYA....
aku masih bergelar hambaMu sehingga kini
Terima kasih di atas segala nikmat kurniaan yang kau berikan kepada ku juga
Sebagai hambaMu, aku hanya mampu merancang
Hanya Mu yang Maha Kuasa yang dapat menentukan segala2nya kepada ku

Kini umur ku hampir menjangkau 22 tahun
Banyak liku-liku yang ku tempuhi untuk terus mendewasakan diri ini
Banyak lagi ilmu-ilmu yang belum aku selongkari
Untuk memantapkan jiwa, fikiran dan lebih-lebih lagi iman di dada

Kini....
Setahun sudah masa berlalu
Perkenalan aku dengan jejaka yang aku sendiri tak tahu dimana "starting point" nyer
membuatkan hidup aku penuh bermakna dan ceria
Dia...Ruz atau nama penuhnya Ruzaini Md Rahin
Seorang yang cool....
Bersahaja....
Humble dan mudah friendly dengan sesiapa sahaja
Orang kata muka dia macam Chinese- looked
Emm....ye ker?? aku rase dia kacukan kelantan ker..hehe
Jangan marah yer B...
First time aku jumpa dia pun
memang tak takowt langsung la dengan dia
Dia juga dah mencuri hati aku time tu
Aku rase senang bila dapat kenal dan rapat dengan dia
Walaupun aku tak rapat dan mengenali mu
Dan Walaupun aku bukan yang pertama buatmu
Dan juga bukan yang terbaik mu
Tapi aku tetap bersyukur dan berusaha untuk menjadi yang terbaik buat mu
Aku akan tetap untuk buatmu gembira
Aku akan tetap bersama tika susah mahupun senang
Kerana mu telah buat kesedihan dan tangis ku selama ni pergi
Kerana mu tak pernah terluka dan terasa hati
tika aku membuat mu dengan bermacam-macam cara
Terima Kasih B.....
Dengan kesabaaran dan keikhlasan yang mu tunjukkan kepadaku
Aku harap semua suka duka " aku dan dia " menjadi yang terindah
dalam album antara dua jiwa
dengan disaksikan olehNYA
Di bawah RahmatNYA yang agung
Semoga "aku dan dia" dapat disatukan di bawah
Baitul Muslim yang ku impikan selama ni
TERIMA KASIH BUAT SEGALANYA

ilhamku buatmu..... Aku Dan Dia =)

No comments:

Post a Comment